Jauhettu korianteri on mauste, jolla on mausteinen ja raikas tuoksu, jossa on pippurinen vivahde. Sen maku on mieto, hieman polttava, ja siinä on sitruunan kuoren jälkimaku.
Käyttömahdollisuudet jauhetulle korianterille ruoassa:
Se on mauste, jota voi rohkeasti ripotella kalaruokiin, grillattuihin ruokiin, perunoihin, keittoihin, munakoisoihin, salaatteihin, raakoihin vihanneksiin, äyriäisiin, katkarapuihin jne.
Sitä käytetään myös paljon perusvalmisteissa, kuten currytahnoissa, tajineissa ja kastikkeissa. Sitä lisätään myös couscousiin ja riisiin.
Jauhetun korianterin hyödyt:
Sen pääasialliset vaikutukset ovat ruoansulatusta edistävät, ruokahalua lisäävät, tonisoivat sekä infektiota ehkäisevät ja antibakteeriset. Korkean K-vitamiini- ja flavonoidipitoisuuden ansiosta se on myös antioksidantti.
Kumina tuo lämpimän ja mausteisen maun ruokiin.
Käyttömahdollisuudet jauhetulle kuminalle ruoassa:
Kumina lisätään palkokasvien valmistukseen, jotta ne olisivat helpommin sulavia. Parhaan aromin saamiseksi kumina on suositeltavaa lisätä kypsennyksen loppuvaiheessa.
Voit lisätä kuminaa ruokiin, kuten couscousiin, tajineihin ja keittoihin. Kuminaa voi myös nauttia infuusiona.
Jauhetun kuminan hyödyt:
Kipulääke, tulehduskipulääke, spasmilääke ja kuumetta alentava. Vaikea ruoansulatus, vatsakivut ja kouristukset, gastriitti, reumaattiset tulehdukset, hepatiitti, kuume.
Kumina voisi myös edistää maidon nousua imettävillä naisilla.